Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αναπαλαιωση ανακαινιση σε πετρινα σπιτια

Είναι πιστεύω, κοινή παραδοχή, από το μεγαλύτερο τουλάχιστον, πληθυσμό της Ευρώπης και βέβαια της Ελλάδος, ότι τα πέτρινα κτίρια, είναι αυτό που έχουν κερδίσει τον τίτλο "διαχρονικές κατασκευές".



Η δύναμη της πέτρας στις κατασκευές.
Την δύναμη και την αντοχή που παρουσιάζει η πέτρα σαν δομικό υλικό ήταν κατά την γνώμη μου, το στοιχείο εκείνο που την έκανε τόσο δημοφιλή, άλλα επιπλέον στοιχεία που παρουσιάζει ως υλικό δόμησης και διακόσμησης είναι η φυσική ομορφιά της, ομορφιά που μπορεί να συνδυάσει το κλασικό, με το μοντέρνο, ανάλογα πάντοτε με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε κατασκευή σπιτιού.



Η αρχιτεκτονική των πέτρινων κατασκευών.
Χρησιμοποιώντας το υπέροχο φυσικό αυτό υλικό την πέτρα, μπορεί να είναι παραδοσιακή, νεοκλασική η και μοντέρνα, άλλωστε η δυνατότητα της πέτρας ως δομικό υλικό στις κατασκευές, μπορεί να μας δώσει πολλών ειδών οικιστικές μορφές.



Η επεξεργασία της πέτρας,
Γενικά, όλα τα φυσικά υλικά, έτσι και η πέτρα κατατάσσεται στα εύκολα κατεργάσιμα υλικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο ενός σπιτιού ακατέργαστη, η και κατεργασμένη - πελεκητή η επιλογή εξαρτάται ανάλογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τοπίου. Ίσως το μόνο υλικό που δένει τόσο αρμονικά με τον σοβά, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί κ.α.




Πέτρα και Ελληνική παράδοση.
Στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική η πέτρα, έχει κυριαρχήσει ως το μοναδικό προσφερόμενο φυσικό υλικό κατασκευών σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Η μονωτικές ιδιότητες της πέτρας (πέτρινοι τοίχοι πάχους 60 εκ)  μπορούν να συγκριθούν μόνο με ειδικές κατασκευαστικές μονώσεις που συντελούνται σε ειδικές περιπτώσεις για να δώσουν πλήρως ικανοποιητικό μονωτικό αποτέλεσμα.




Πέτρινα σπίτια και μόνωση.
Στις κατασκευές πέτρινων σπιτιών αλλά και στις αναπαλαιώσεις των πέτρινων σπιτιών που έχουμε κάνει κατά καιρούς, είδαμε ότι όταν κατασκευάζαμε πέτρινα κτίρια με τοιχία με πενήντα πόντους πέτρα, αποτέλεσαν την καλύτερη δυνατή φυσική μόνωση, μετρήσαμε το καλοκαίρι σε ημέρες καύσωνα (με εξωτερική θερμοκρασία τους 43 C.) την εσωτερική θερμοκρασία του πέτρινου σπιτιού να είδαμε ότι υπήρχε σταθερή στους είκοσι εφτά βαθμούς.




Ελλάδα και πέτρινα σπίτια.
Στο υπέροχη χώρα μας, την Ελλάδα μας υπάρχουν πολλά χωριουδάκια που τα κοσμούν τα μοναδικά αυτά πέτρινα γραφικά σπίτια, σήμερα στην Δημιουργών Τέχνημα αλλά και στην Ανακαίνιση Σπίτι (επιχείρηση του ομίλου) προσφέρουμε την δυνατότητα να ανακαινίσετε, να αναπαλαιώσετε η και να κατασκευάσετε το πέτρινο σπίτι των ονείρων σας.  Χρησιμοποιούμε, την εμπειρία που αποκτήσαμε από τις ήδη υπάρχουσες κατασκευές που πραγματοποιήσαμε, (πέρασαν πλέον 20 χρόνια) αλλά και την γνώση των παλαιότερων, Έλληνες τεχνίτες της πέτρας και σας προσφέρουμε μέσα από ειδικά πακέτα προτάσεων που αφορούν όλους τους Έλληνες (και όχι μόνο), την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε για λογαριασμό τους το όνειρο για ένα πλήρες λειτουργικό πέτρινο σπίτι σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο απο έργα ανακατασκευής πέτρινων σπιτιών Ε Δ Ω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου